Köttfärsgulasch
Imorgon avslutas min tävling så skynda in och tävla HÄR!
Igår tillagades en köttfärsgulasch här hemma och det blev tummen upp för hela familjen, maken åt tre portioner så denna rätt kommer absolut tillagas hemma hos oss igen! Vi har tidigare lagat vanlig gulaschsoppa men den tar ju lite längre tid att tillaga så detta är en supergod snabbvariant av vanlig gulaschsoppa.
4 port.
ca 400g nötfärs
1 burk krossade tomater
1-2 morötter
3-4 potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
1 köttbuljongtärning
1/2 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
creme fraiche till servering
Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i mindre bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, spiskummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen. Låt koka till rotsakerna är mjuka. Smaka av med salt & peppar. Servera med en klick creme fraiche och eventuellt en skiva gott bröd.
Inspiration: Matplatsen
å älskar gulasch, var helt tokig i det när jag var gravid
Den ser så värmande och mustig ut.
Gomorron!
Det såg gott ut!
Såg gott ut, tack för dina ord hos mig :)mvh kerra
amen gu,vet du sist jag åt detta måste varit 11år sedan,i gymnasiet.gu vad ja saknat detta.detta måste göras i morgon.