Köttfärslimpa med tomatsås

Detta är en favorit i repris hos oss, köttfärslimpa med tomatsås. Kan serveras med pasta, bara en sallad eller med potatis. Alla i familjen äter denna rätt med god aptit och idag blev det dessutom två matlådor av middagen, perfekt.
 
Imorgon är det dags för rutinultraljud för oss och vi får se våran mini i magen igen, förhoppningsvis får vi veta om det är en pojke eller flicka som döljer sig i magen och att allt ser bra ut. Jag tror nog på en till pojke medan maken och sonen tror på en flicka. Vad tror ni det är? :)
 
 
4 port.

1 gul lök
Smör
ca 600 g köttfärs
2 ägg
1 dl smaksatt färskost, jag tog 4 peppar
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
Smör
1 burk krossade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1/2 dl hackad färsk basilika
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken, stek löken i smör så den blir mjuk. Blanda köttfärsen med ägg, färskost, vispgrädde, kalvfond, den stekta löken, salt och peppar. Forma färsen till en limpa i en ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
Skala och finhacka vitlöken till tomatsåsen medan köttfärslimpan står i ugnen. Fräs vitlöken tillsammans med smör i en kastrull/hög stekpanna. Tillsätt krossad tomat, vispgrädde, kalvfond, basilika, salt och peppar. Låt småputtra i ca 10 minuter. Servera såsen med köttfärslimpan och en god sallad (för LCHF), pasta eller kokt potatis.

Inspiration: LCHF Husmanskost med Anna Hallén
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0