Fläskfilé i chilisås

Igår storhandlades det mat inför julen och de sista julklapparna inhandlades. När vi kom hem efter flera timmar i centrum så lagade vi denna goda maträtt som min mamma brukar göra - fläskfilé i chilisås. Vi åt den med egen klyftpotatis och en god sallad. MUMS!
 
 
4 port.

1 lagom stor fläskfilé
Ströbröd
1 ägg
Salt
Svartpeppar
3 dl grädde
4-5 msk chilisås
1 msk sötad senap
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskfilén i lagom stora portionsbitar. Vispa ett ägg i en skål och häll ströbröd i en annan skål. Smaksätt ströbrödet med salt och peppar. Vänd ner fläskfilén i ägget och panera sedan i ströbrödet. Bryn fläskfilén snabbt på ganska svag värme (för att inte paneringen ska brännas vid) och lägg över köttet i en ugnsfast form. Blanda grädde, chilisås och senap i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över köttet och ställ in i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter till köttet är klart. Efter halva tiden häller du på riven ost på köttet. Servera köttet och såsen tillsammans med en god sallad och klyftpotatis.

Kommentarer
Postat av: linnhahne.blogg.se

I dagens lucka tävlar jag ut en fotografering där vinsten är 1 timmes fotografering & 5 högupplösta bilder detta i samarbete med idajosefin.com! Delta gärna :-D
-> http://linnhahne.blogg.se/2012/december/julkalender-lucka-23.html#comment

2012-12-23 @ 20:51:45
URL: http://linnhahne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0