ZOÉGAS Limited Blend no 1

Igår var jag och min mamma på ett event med ZOÉGAS. Vi fick en god italiensk mattallrik att äta och gott att dricka men framförallt fick vi lyssna på ZOÉGAS inköpschef Douglas Jonhag som berättade om ZOÉGAS nya kaffeserie med hela bönor med namnet Limited Blend. Kvalitetskaffe från små skördar som mörkrostas i begränsad upplaga och begränsad tid. Första blandningen - ZOÉGAS Limited Blend No 1 med toner av vita vinbär, fikon och lakrits. Kaffebönorna kommer från Kilimanjaro Plantation i Tanzania och kommer börja säljas i butik från v 19. Den prisbelönte baristan Daniel Chomieniec bjöd oss sedan på kaffe och gav oss massa nyttiga tips för att förhöja smakupplevelsen av kaffet. Vi fick smaka det nya kaffet i ett vinglas - allt för att förhöja de 840 aromerna i kaffet (mer än dubbelt så många som i vin). Vi fick testa espresso som man kört i en blender för att få ett skummigt kaffe vilket ger en rundare, mjukare smak.
Visste du till exempel att man gärna ska dricka sitt kaffe ljummet för att få fram alla smaker? Visste du att man helst ska förvara sitt kaffe så svalt som möjligt - gärna i kylskåp? 

En väldigt rolig kväll med mycket skratt! Tummen upp till ZOÉGAS nya kaffeblandning - Limited Blend no 1 där man med till exempel utseendet verkligen lyckats med en riktigt snygg förpackning!







 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0