Saffranspasta med räkor

Denna rätt tillagades i förra veckan och det var en perfekt vardagsrätt. Snabblagad, enkel att tillaga och god. Tummen upp för alla i familjen och dessutom god att ha till matlåda. Passar perfekt med denna gula rätt så här i påsktider!



3-4 port.

4 port pasta fusilli
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk torkad oregano
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
200 g frysta, skalade räkor
250 g körsbärstomater
65 g färsk spenat

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka vitlök samt ansa och strimla purjolöken.
Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och purjolök, låt fräsa någon minut utan att det tar färg. Tillsätt saffran och oregano, låt fräsa med någon minut. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Koka ihop några minuter. Stäng av plattan och vänd ner de frysta räkorna. Låt räkorna bli varma. Dela tomaterna. Blanda tomater, spenat och den avhällda pastan med räksåsen.

Inspiration: ICA.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0