Pasta med räkor och hummer

Så var första dagen med LCHF till ända och det har gått bra men ajaj vad ont i huvudet man får när sockret går ur kroppen, får räkna med att det håller i sig några dagar också! Innan LCHF-livet startade åt vi en mumsig pasta med räkor och hummer i helgen och självklart får ni receptet här!





4 port.

Pasta
1 hummer
ca 500g räkor med skal
Smör
1/2 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
Vatten
4 dl grädde
1-2 msk konjak
Coctailtomater
Salt & peppar

Skala räkorna och hummern och spar köttet. Ta skalen och krossa i mindre bitar. Lägg en klick smör i en stor gryta/kastrull och låten skalen samt löken skuren i bitar fräsas i smöret en stund. Tillsätt tomatpuré och vinet. Häll på vatten så skalen täcks. Låt puttra ca 30 min. Sila av skalen och koka buljongen tills ca hälften återstår (ca 2 dl). Tillsätt grädden och konjak. Låt puttra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt & peppar. Skär tomaterna  och låt puttra med till de mjuknat. Lägg i räkor och hummerbitarna och ta kastrullen av plattan. Blanda med nykokt pasta och servera genast.

Inspiration: Matplatsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0