Mer Adventsgott!

Några dagar kvar att tävla om en matkasse från Mathem.se så skynda dig in HIT och tävla om du inte redan gjort det!

Här kommer lite fler adventstips inför Första Advent på söndag!



Mozartkulor

ca 25 st.

200 g Odense Nougat
200 g Mandelmassa
150 g Mörk choklad

Skär nougaten i bitar, ca 25 st. Rulla nougaten till bollar och lägg i frysen så de stelnar medan du förbereder mandelmassan. Skär mandelmassan i lika många bitar som nougaten och tryck ut mandelmassan till runda cirklar. Ta ut nougaten ur frysen och lägg en nougatboll på varje mandelmassecirkel. Täck mandelmassa över nougatbollen och rulla till en boll. När allt blivit bollar värmer du chokladen över vattenbad till den smält. Doppa varje nougat/mandelmassaboll i chokladen och lägg på bakplåtspapper till de stelnar. Garnera gärna med fint strössel/pärlemopärlor innan chokladen stelnar. Förvaras svalt.




Kanelbrownie

ca 14 bitar

150 g mörk choklad
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
100 g skalade pistaschnötter

Glasyr:
1/2 paket saffran
1 dl grädde
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsfast form (ca 20*30 cm). Smält smöret på svag värme i en kastrull, ha i den mörka chokladen i bitar och låt allt smälta ihop. Vispa socker, ägg och kanel till en luftig smet. Häll ned choklad/smör-blandningen och blanda. Sikta ned mjölet och rör till smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna fint och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna. Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen åt sidan och låt dra i en halvtimme. Koka upp saffranblandningen igen och dra åt sidan. Bryt den vita chokladen i bitar och rör ned den i saffranblandningen. Rör till glasyren stelnat något. Ha på glasyren på den kalla kakan. Skär kakan i lagom stora portionsbitar.

Inspiration: Amelia Jul




Pepparkakscheesecake

Botten :
30 stycken pepparkakor
75-100  gram smör
1 msk strösocker

Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
3 st äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet )

Gör så här:
Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut smör/pepparkakor i en form med avtagbar kant.
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke till ett fast skum.
Vänd sedan ner äggblandningen i grädden. Riv ner skalet av apelsinen i detta och rör om. Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering.
Njut!

Inspiration: Jenny Warsén


Kommentarer
Postat av: Jennys Matblogg



Roligt att du bakat pepparkakscheesecaken :)

Postat av: Spacegirl

Mumsigt :-)



Idag kom mina väldoftande ljus.

Tusen tack :-)

http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg/2011/november/varmeljusvinst.html

2011-11-24 @ 21:46:07
URL: http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg
Postat av: TINA

Den här verkar mycket god, får prova den nån dag!!

2011-11-26 @ 17:51:22
URL: http://peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Simone

åh va gott allt ser ut,spännande recept också.

2011-12-05 @ 10:19:18
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0