Nyårsdessert - Chokladfondant

Chokladfondant är en av mina favoritdesserter så självklart gjordes det på nyårsafton! Har skrivit receptet tidigare men för er som missat det lägger jag ut det här igen med bild från nyårsafton!



6-7 portioner

4 ägg
2 dl strösocker
125 g smör
125 g mörk choklad (70 %)
1/2 dl vetemjöl
1 dl malda hasselnötter (40 g)

Stora muffinsformar/cocetteformar

Vispa samman ägg och socker men inte för pösigt. Smält smöret och ta åt sidan. Bryt chokladen i bitar och låt chokladen smälta i smöret. Rör ned blandningen i äggsmeten. Blanda mjöl med malda hasselnötter och rör ned i smeten. Fördela smeten i formarna men inte ända upp så det finns plats för smeten att resa sig. Ställ formarna kallt i kylskåp eller utomhus på vintern i MINST en timme (viktigt för att få fondanten krämig och rinnig i mitten). Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i 12-14 minuter. Smeten ska stanna runtom och på ovansidan men vara rinnig i mitten. Låt stå i några minuter innan du serverar dem med valfritt tillbehör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0