Lasagne

Med färska pastaplattor och färdig bechamelsås blir lasagnen både lättlagade och god så nästa gång du ska laga lasagne föreslår jag att du använder dig av detta goda recept så slipper ni bechamel som kokar fast i kastrullen och pastaplattor som är hårda.

Trevlig helg!



4 port.

ca 500 g nötfärs
1/2 gul lök
1 burk krossade tomater från Mutti
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
Salt och svartpeppar
Lite socker
Torkad basilika och dragon efter tycke och smak
8-10 färska pastaplattor
1 paket färdig bechamelsås från Knorr
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Bryn lök och köttfärs i lite smör. När köttfärsen är färdigtbrynt tillsätter du krossade tomater, tomatpuré, vitlök och torkade örter. Låt koka upp. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Låt sjuda i några minuter. Lägg köttfärs i botten av en ugnsfast form. Häll på lite bechamelsås. Lägg ut pastaplattor osv till du avslutar med pastaplattor och tillräckligt med bechamelsås för att täcka all pasta så det inte blir torrt i ugnen. Ha riven ost högst upp. In i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Jane

Tack så jätte mycket för receptet.

Kramar / jane

2011-02-18 @ 20:57:00
URL: http://blogg.amelia.se/janes/
Postat av: Agnetha Sjökvist

Tack för tipset ! Ska definitivt pröva detta.



BS Jaa, nog är det helt galet allt.



Kram

2011-02-19 @ 08:31:48
URL: http://blogg.aftonbladet.se/27181
Postat av: Denise 21 mamma till Kevin 5

Jag har fått lära mig (på alla mina praktikplatser i storkök och på restauranger) att dom använder sig av mjölkpulver (torrmjölk). Det smakar exakt lika dant som vanlig mjölk. Men bränns inte vid alls. :) Så det gör dom gröt, bechamelsås och redningar på :D



Kram

2011-02-19 @ 09:19:52
URL: http://blogg.mama.nu/kevinsmamma
Postat av: lena

Tack för receptet! Det är så gott med lasange! Kram Lena

2011-02-19 @ 11:51:34
URL: http://blogg.amelia.se/lena70/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0