Förrätt till nyårsafton

Jag har redan tipsat om en hummer-förrätt till nyårsafton som du kan läsa om HÄR men här kommer ett till förslag till nyårsafton som ju faktiskt närmar sig med stormsteg. Denna förrätt, räkcoctail med champagnelök, blev vi bjudna på hos mina svärföräldrar igår och är en god förrätt som passar perfekt till nyårsafton.





Räkcoctail med champagnelök

6 pers.

ca 300 g skalade räkor
1 stor rödlök

1,5 dl torrt, mousserande vin
200 g philadelphiaost
2 stora, mogna avocador
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad limejuice
1 burk svart kaviar alternativt löjrom
Salt
Vitpeppar
 
Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserande vinet. Sjud tills vätskan ångat bort. Ta bort löken från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och hälften av limejuicen. Smaka av med salt och peppar. Blanda räkorna med resten av limejuicen. Fördela avokadoröran i portionsglas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit. Vid servering toppar varje glas med kaviar/löjrom.

Inspiration: Tidningen Buffé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0