Fisksoppa
Nu har vi äntligen fått lite snö på marken! Ett tunt täcke av vit snö som gör att det blir lite ljusare ute så snön är väldigt välkommen för min del. Då det var lite krispigt ute igår tillagades en fisksoppa till middag, gillar verkligen grytor och soppor under höst/vintertid! I originalreceptet kan man även ha lax i soppan men jag hade tagit fram torsk ur frysen så då fick det helt enkelt bli en torsksoppa med räkor. Den var väldigt god och smakrik och att det är saffran i soppan gör inte saken sämre - mums!
4 port.
Lagom mängd torskfilé - jag hade 4 bitar torsk i soppan
150-170g skalade räkor
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs löken i lite olja i en stor kastrull/gryta. Tillsätt salt, peppar, basilika, timjan, saffran, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna när du tagit bort kastrullen från plattan. Servera soppan varm tillsamman med en god smörgås och eventuellt en klick aioli.
Inspiration: Tasteline
sv: jaha åkej :P mn tror jag hoppar den :) allt bra med dej? kram
Det är skönt nu när snön äntligen kommit och lyser upp lite!
Soppan ser fantstiskt god ut, och det finns inte något bättre än varm soppa snöiga vinterdagar...men jag inser, framför allt i dessa tider, att jag tillhör en minoritet. Jag tycker att saffran är otroligt otäckt! :)
Ska testas!