Torskgratäng

Efter fem dagar med LCHF med två löprundor har både jag och maken gått ner 1,7 kg :) Då vi ska på bröllop i helgen och då inte vet vad vi blir bjudna på i middagsväg ville vi väga oss innan och vi är supernöjda och väldigt taggade att fortsätta med LCHF nu när det går så bra och ger resultat så fort. Några futtiga kilon kvar så är vi båda nere på vår matchvikt :) Ny vägning blir på måndag, en vecka efter starten!

Igår lagade vi torskgratäng med sallad, är inte ofta vi gör torsk hemma men detta blev riktigt gott och även sonen smaskade i sig! Som sagt, äter du inte efter LCHF så är det bara att servera med kokt potatis.



400 g torskfilé
Smör
3-3,5 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk hummerfond
2 dl riven ost
1 pkt bacon
Salt
Vitpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva den tinade torsken och lägg den i en smord gratäng form. Strö över salt och vitpeppar och någon klick smör över fiskbitarna. Vispa grädden något för att inte såsen ska bli så rinnig. Blanda i tomatpurén & hummerfonden i den vispade grädden och rör om. Häll såsen över fisken och strö över den rivna osten. Grädda i ca 20 minuter, till osten fått fin färg. Under tiden gratängen står i ugnen knapersteker du baconet och klipper sedan i mindre bitar. När gratängen är klar strör du över baconet och serverar gratängen med en god sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0