Pasta med tigerräkor

I somras innan vi började med LCHF gjorde maken middag åt oss och lagade pasta med tigerräkor som vi tycker är så mumsigt =) Vi gör rätten olika varje gång men på ett ungefär gjordes rätten efter detta recept nedan! Serverades med gott surdegsbröd och en god röra :)







4 port.

500 g tigerräkor
Pasta
2 charlottenlökar
2 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja

Tomatsås:
4 stora tomater
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 dl färsk persilja
50 g smör
3 msk olivolja
Salt & Svartpeppar

Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss på ovan- och undersidan av tomaterna och lägg dem i kokande vatten en liten stund. Ta upp tomaterna och lossa enkelt på skalet till allt skal är borta.
Finhacka charlottenlöken och en vitlöksklyfta. Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dem stekas i olivoljan en liten stund (ej bli brända dock). Häll i tigerräkorna och vinet och låt puttra under lock i några minuter. När tigerräkorna är klara, häll upp allt i en stor skål. Skölj rent kastrullen då den ska användas en gång till. Koka pastan och dra bort en minut av koktiden. Skär tomaterna i mindre bitar. Finhacka chili och vitlök. Hetta upp kastrullen en gång till med olivolja. Lägg i vitlök och chili i kastrullen och lägg sedan i tomaterna. Låt koka en liten stund. Ha sedan i spadet som tigerräkorna ligger i (ej tigerräkorna) och låt koka ytterligare en lite stund. Smaka av med salt och peppar. Häll i tigerräkorna och låt det bli varmt (ej koka). Tillsätt pastan som nu är al dente och låt den bli varm tillsammans med tomatsåsen och tigerräkorna. Finhacka persilja. Lägg upp på ett stort fat och toppa med persilja, servera med gott bröd!


Kommentarer
Postat av: Mika

Hej&Hå, jag frossar gärna i räkor, mumma! Detta ska jag prova!

2011-09-12 @ 22:26:34
URL: http://elfstromskans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0