Melonpastasallad

Vilket underbart höstväder det är ute idag - härligt! Denna rätt passar utmärkt en varm dag (och det är ju varmt idag om man jämför med regnrusket igår) när man är lite sugen på kall, god mat. En god melonsallad som man kan äta med vad som helst men jag åt det med två sorters riktigt "köttiga" korvar, en stark och en mild.

3-4 port.

Pasta
1 galiamelon
1/2 rödlök
1 dl oliver
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
Sallad, gurka, tomat, paprika eller det du har hemma

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Dela melonen i klyftor, ta bort skal och kärnor och dela i mindre bitar. Skär rödlök i ringar eller strimlor. Lägg upp melon och lök på ett stort salladsfat och strö över oliver. Hacka de grönsaker du vill ha i salladen i mindre bitar och lägg på fatet. Blanda ned pastan och gör en dressing av olja, vinäger, salt och peppar. Blanda dressingen i salladen. Hacka basilika grovt och strö över salladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0