Kräftstjärtsröra
Bilden nedan är från Västkusten i somras där jag självklart åt en massa skaldjur. Detta är en underbart god baguette med galet mycket kräftstjärtsröra på. Jag brukar ofta göra kräftstjärtsröra hemma till förrätt eller tilltugg då jag tycker det är snäppet (men bara snäppet) godare än skagenröra. Så här brukar jag göra min kräftstjärtsröra på ett ungefär, jag brukar nämligen variera den från gång till gång!
Lagom mycket röra.
2 dl creme fraiche
En förpackning kräftstjärtar
1/2-1 dl majonäs
1 kruka färsk dill
1 msk sweet chili
1 burk röd rom
1/2 citron (saften)
Salt & peppar
Hacka dillen. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå kallt en liten stund innan servering. Servera på gott bröd eller crostinis.
Så himla gott med kräftor!! :)
Mums!
MUMS..Sirpa slickar sig om munnen!Dumma dig som frestas med sådana godsaker..grrr...=)
Nåja..en kram får du ändå=)
Ser supergott ut. Tack för tipset :-)
Tack så mycket för din kommentar! :) Åh vad kul att kika in på din blogg, jag älskar att hitta på nya maträtter och din blogg har verkligen inspirerat mig! Nu ska det lagas mat, hihi!
Ha en bra fortsatt kväll! Kram
hoppas du har haft en trevlig tisdag :)
Ja det får vi hoppas på :)
åhh gud så gott!!