Lax med tomat- och mangosalsa och ris
En god och fräsch rätt som passar utmärkt en regnig höstdag som denna! Jag använde dock kornris för första gången till den här rätten och det var ingen höjdare enligt min smak, jag föredrar helt klart vanligt ris eller ännu hellre basmatiris.
3-4 port.
600 g laxfilé
3/4 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
125 g fryst mango
1/2 rödlök
4 tomater
1 avocado
1/2 kruka färsk koriander
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
Salt & svartpeppar
Ris
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mango ur frysen. Skär laxfilén i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Strö över salt och svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Finhacka rödlök, tomater, avocado och färsk koriander. Blanda allt i en skål. Tillsätt mangon, olja och sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera laxen med mangosalsa och ris!
3-4 port.
600 g laxfilé
3/4 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
125 g fryst mango
1/2 rödlök
4 tomater
1 avocado
1/2 kruka färsk koriander
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
Salt & svartpeppar
Ris
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mango ur frysen. Skär laxfilén i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Strö över salt och svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Finhacka rödlök, tomater, avocado och färsk koriander. Blanda allt i en skål. Tillsätt mangon, olja och sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera laxen med mangosalsa och ris!
Kommentarer
Postat av: Andromeda
Det där låter riktigt gott!
Postat av: ellie<3
Gooodmorron :D
Postat av: Catta
Känns lite bättre. Man blir hungrig fast man precis
Ätit frukost när man ser dina mat bilder ;)
Mums
Postat av: Matwraken
sv: tack så mycket!:D
det här såg inte helt fel ut det heller, mums:D
Trackback