Jambalaya

En ny maträtt testades igår! Jambayala med kassler och kräftstjärtar som var goooott! En bra vardagsrätt då den var enkel och snabblagad! Testa den du också :)




4 port.

ca 300 g kassler
1 burk kräftstjärtar
2 vitlöksklyftor
3 dl ris
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
Salt
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 tsk sambal oelek
1 paprika i valfri färg
1 gul lök

Fräs pressad vitlök i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs några sekunder. Rör ned tomater, vatten, buljongtärning och smaka av med salt. Tillsätt timjan, oregano, paprikapulver, chilipulver och sambal oelek. Låt koka under lock i 20 minuter. Tillsätt mer vatten så det inte kokar torrt. Skär paprika och kassler i bitar. Tillsätt kassler och paprika och värm i kastrullen till riset är helt klart. Ta bort från plattan och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om. Servera med en god sallad och hårt bröd.

Inspiration: MatMagasinet

Kommentarer
Postat av: Emelie

bloggsvar:



Visst är dom.. :) Dom är mitt allt.. :)



Hon är beräknad den 18 januari.. :)

2010-11-16 @ 22:42:42
URL: http://blogg.aftonbladet.se/wiffen
Postat av: MATBLOGGEN



Det ser jättegott ut!

Receptet ska absolut sparas. :-)



Ha en trevlig fortsatt Onsdag.



/ Jenny



http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Postat av: amanda

sv. tack så mycket :)

det ser gott ut ;)

2010-11-17 @ 15:53:39
URL: http://mndi.blogg.se/
Postat av: william

mm ser gott ut:3

2010-11-17 @ 16:45:30
URL: http://cookieboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0