Lax med matvete och sparris

En rätt som känns fräsch och är god. Jag serverade rätten med hollandaissås då den annars kan bli lite torr.



4 port.

3 dl matvete
ca 600 g laxfilé
1 rödlök
1 gul paprika
250 g sparris
3/4 tsk salt
Olja
1,5 krm svartpeppar

Koka matveten enligt förpackningen. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsäker form och lägg laxen (skuren i portionsbitar) i formen. Skär lök och paprika i tunna klyftor. Fördela lök, paprika och sparris runt laxen och droppa lite olja på grönsakerna. Strö salt och svartpeppar över laxen och grönsakerna. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera laxen och grönsakerna med matveten och en god sås.

Inspiration: Lina Gebäck

Kommentarer
Postat av: everything music

Hej tjejen! Besök gärna våran musikblogg, där vi delar med oss av ny härlig musik varje dag :)



ha en trevlig kväll tjejen!

2010-12-09 @ 21:57:47
URL: http://everythingmusic.blogg.se/
Postat av: Halloj världen! /Inger

Ungsstekt lax är mums! Och sparris också. :)

2010-12-09 @ 22:08:54
URL: http://blogg.aftonbladet.se/halloj
Postat av: erika

Den är fylld med köttfärssås liknande som man har i vanlig lasange. Fast eftersom jag inte äter kött så är mina speciala fyllda med quorn! :D



Mmmmm! ÄLSKAR lax :D

2010-12-09 @ 23:01:37
URL: http://erikajadestam.blogg.se/
Postat av: MATBLOGGEN



Så gott med lax och sparris ! :-)



Trevlig helg.

Postat av: Melissa

sv: ja den e grymtsnygg den :-D

2010-12-10 @ 11:48:03
URL: http://baaarbiiie.blogg.se/
Postat av: i :)

Sv: nej, jag hade inte heller sett ett avsnitt av PH innan x) haha :D

2010-12-10 @ 12:01:46
URL: http://bigcity.blogg.se/
Postat av: Madde

Men gud vad du är duktig! Att du hinner? jag försöker men.. ska försöka ta upp matlagningen igen, stackars min kille. får bara enkel mat hela tiden nu sedan Max kom. Innan var det restaurang stuk här hemma.. Tappat det helt nu sedan graviditeten och mammatiden...

2010-12-20 @ 00:52:55
URL: http://blogg.mama.nu/madde/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0