Äppelbräserad fläskkarré

Här är en väldigt god rätt om man har lite tid att laga maten då köttet kräver nästan en timme i ugnen. Väldigt god rätt och god sky till köttet. Vi gjorde denna rätt med potatisklyftor i ugnen som jag nästan tycker är godare än vanlig kokt potatis.



4 port.

ca 300 g Morötter
3 Äpplen
2 Banancharlottenlök (eller valfri gul lök)
1/2 purjolök
ca 800 g hel benfri fläskkarré
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 tsk torkad timjan
2 dl vatten
2 dl koncentrerad äppeljuice
Potatis

Sätt ugnen på 225 grader. Skär morötter, äpplen och lök i grova klyftor. Grovstrimla purjolök. Ta fram köttet som skall tillagas helt. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet hastigt runtom. Krydda med salt, peppar och torkad timjan. Häll vatten och koncentrerad äppeljuice runt köttet och låt det bli varmt. Lyft sedan över köttet i en långpanna/ugnsfast form och häll över juicen.
Lägg morötter, äpple och lök runt köttet och stek i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Använder du stektermometer skall den stå på 70-75 grader, köttet skall vara genomstekt. Servera köttet med skyn från långpannan (sila skyn) och kokt potatis/potatisklyftor.

Inspiration: Lina Gebäck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0